Elevii de la CNMV au intrat în concurs pentru un laborator de informatică

Nouă elevi au inaugurat ieri expoziția cu tema „Teoria evoluției elaborată de Charles Darwin” din cadrul Concursului Național Interșcolar „Emil Racoviță”.

Nouă elevi de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe au intrat în cursa pentru un laborator de informatică dotat cu aparatură performantă. Grupul a inaugurat ieri expoziția cu tema „Teoria evoluției elaborată de Charles Darwin” din cadrul Concursului Național Interșcolar „Emil Racoviță”, organizat de Asociația Secular-Umanistă din România.

Darwin Day și lansarea concursului

Pe data de 12 februarie, Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) a sărbătorit Darwin Day 2012 prin lansarea celui mai mare concurs național interșcolar pe tema evoluției. Concursul se adresează elevilor și profesorilor de la școlile generale și liceele din întreaga țară. Miza concursului o reprezintă cinci laboratoare de informatică, formate din câte 27 de calculatoare și laptopuri. De asemenea, școlile câștigătoare vor primi cărți, reviste și vizite gratuite la Muzeul de Geologie. „Am ales să lansăm acest concurs de Darwin Day, pentru că această zi este considerată în întreaga lume sărbătoarea științei și a rațiunii. În anul 1809, pe data de 12 februarie, se năștea Charles Darwin, celebrul naturalist și biolog. Însuși Emil Racoviță, renumitul biolog evoluționist, a găsit o sursă de inspirație în opera lui Darwin. Astăzi celebrarea muncii lui Darwin și a lui Emil Racoviță, deopotrivă, ne oferă prilejul de a medita asupra uriașelor beneficii pe care știința le-a adus umanității. Prin acest concurs, asociația noastră dorește să contribuie la îmbunătățirea calității învățământului românesc. Sperăm că prin studierea științelor, în general, și a teoriei evoluției, în special, tinerii elevi să deprindă mecanismul gândirii critice și să înceapă să înțeleagă lumea în care trăiesc. Mesajul nostru pentru fiecare dintre participanții la acest concurs este: Îndrăznește să gândești!” – a declarat la lansarea concursului președintele ASUR, Attila Nyerges.

Citeşte toată ştirea pe www.covasnamedia.ro

Comentariile sunt inchise.