CNMV în uniforme

Începând din luna februarie, toți elevii Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe vor purta uniforme.

Ideea introducerii uniformelor la școală s-a născut odată cu numirea în funcția de director a profesoarei Luminița Curceanu, adică din toamna anului trecut. Deocamdată CNMV este singura școală din Sfântu Gheorghe care a adoptat introducerea uniformelor. Și alte instituții de învățământ au unele semne distinctive, cum ar fi insigne sau eșarfe, dar uniformă completă nu este purtată la nicio școală din oraș, cel puțin deocamdată.

Idee salutată și de IȘJ

Inspectorul șef din cadrul Inspectoratului Școlar Județean, Keresztely Irma, a punctat pozitiv introducerea uniformelor la CNMV. Ea a spus că nu poate introduce reguli în ceea ce privește vestimentația elevilor, dar le-a recomandat tuturor să se îmbrace decent la școală, pentru că școala este o instituție unde elevii ar trebui să beneficieze și de educație estetică.

„Uniforma nu înseamnă uniformizare”

Directoarea CNMV, Luminița Curceanu, este de părere că prin introducerea uniformelor disciplina în școală va fi alta, pentru că prin purtarea uniformei se va ști care sunt elevii CNMV, în cazul în care aceștia chiulesc de la ore, de exemplu. „Introducerea uniformelor nu este o chestiune de uniformizare a elevilor. Este mai degrabă un pas important în conștientizarea faptului că acești elevi aparțin unei instituții. Se poartă uniforme și la școli mari, cu prestigiu, cum ar fi Harvard” – a declarat directoarea CNMV.

Citeşte toată ştirea pe www.covasnamedia.ro

Comentariile sunt inchise.