“Şcoala altfel” la CNMV. Cinci zile pline şi reuşite

Colegiul Național Mihai Viteazul (CNMV) a marcat în această săptămână “Școala altfel”, o primă ediție a numeroase și diverse activități care înlocuiesc, vreme de cinci zile, orele și activitățile strict școlare. “Școala altfel” s-a aflat la prima ediție și a implicat toți elevii și cadrele didactice de la CNMV, activitățile vizând discuții, întâlniri, vizionări de filme, întreceri sportive, experimente culinare, simpozioane ș.a.

Potrivit directoarei CNMV, Luminița Curceanu, acest proiect a avut ca primă intenție construirea unei relații mai apropiate elev – cadru didactic, dar s-a urmărit totodată depășirea unor bariere și nu în ultimul rând a fost loc și de multă voie-bună.

Prima zi a debutat cu proiectul Sănătatea pentru toți (coordonatori Octavia Silvestru, Szilagy Luminița, Melania Banciu, Rădița Palela și Elena Suncă), în cadrul căruia au avut loc discuții și dezbateri pe teme de sănătate. Mai mult, elevii claselor a XI-a și a XII-a au participat și la o dezbatere pe tema BTS (Boli cu transmitere sexuală).

Proiectul de marți s-a intitulat “Simți (in)diferența verde” (coordonatori Felicia Mareș, Paul Voinescu, Ion Răduță, Doina Gheorghincă), iar pe lângă discuțiile legate de protecția mediului și dezbaterile referitoare la resursele de regenerare, elevii și cadrele didactice s-au implicat într-o amplă igienizare a școlii și a spațiilor verzi din incinta curții. Ziua de miercuri a fost dedicată activităților sportive, drept pentru care a purtat denumirea de “Bucuria mișcării” (coordonatori Hendrik Izabella, Bajko Attila, Ciprian Grosu și Mariana Ștefănescu), toți elevii fiind implicați în cadrul mai multor competiții sportive. În această zi, s-a organizat și un cros al elevilor.

Citeşte mai departe pe www.covasnamedia.ro

Comentariile sunt inchise.