Proiectul Comenius – o nouă confirmare a valorii unor elevi și profesori de la CNMV. Protagoniști în Portugalia

O echipă formată din 3 elevi şi 3 profesori ai Colegiului Mihai Viteazul s-a întors de curând din Setubal, după o întâlnire de proiect în cadrul Programului Comenius.

Unul dintre programele Consiliului Europei în domeniul educaţiei şi culturii este Programul Comenius de Parteneriate Multilaterale care oferă posibilitatea elevilor şi profesorilor din Europa să stabilească adevărate punţi de legătură la nivel educaţional, cultural şi de civilizaţie. Prin intermediul acestui program se derulează de-a lungul a doi ani parteneriate şcolare între ţări europene care presupun, pe lângă întâlnirile dintre participanţi, şi crearea unor produse pe diferite teme.

Temele proiectelor sunt din diverse domenii, dar cu precădere cele legate de tradiţiile, obiceiurile, valorile culturii şi civilizaţiei europene, educaţie pentru cetăţenie democratică sau cele legate de noile tehnologii de comunicare în spaţiul virtual.

CNMV – liceul selectat

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu-Gheorghe a avut şansa ca, în urma unei selecţii riguroase, să fie acceptat într-un astfel de proiect de parteneriat multilateral. Titlul proiectului este „Cyber space – the final frontier”, iar proiectul se va derula pe o perioadă de doi ani, partenerii noştri fiind din Polonia, Portugalia, Turcia, Austria şi Norvegia.

„Principalele obiective ale proiectului sunt legate de spaţiul virtual şi au în vedere studierea influenţelor acestuia asupra vieţii oamenilor, explorarea spaţiului cibernetic, construirea unui mediu prietenos pentru toţi utilizatorii acestui mediu, precum şi a unor mijloace de comunicare în viitor. Un aspect important al proiectului îl reprezintă şi evidenţierea diversităţii culturale şi istorice a statelor participante, precum şi a valorilor de cultură şi civilizaţie care dau coeziune Uniunii Europene” – a declarat Constanţa Balog, coordonatoarea proiectului.

Citeşte toată ştirea pe www.covasnamedia.ro

Comentariile sunt inchise.