Bilanţul primului semestru la conducerea CNMV: Uniforme, reparaţii şi „război deschis” absenţelor

Interviu cu directoarea Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”, Luminiţa Curceanu, despre realizările primelor luni în această funcţie, dar şi planurile pentru anul următor.

Luminiţa Curceanu este directoarea Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din luna septembrie a acestui an. De când şi-a început activitatea pe noul post, a declarat „război deschis” absenţelor. Am vorbit cu ea despre acest lucru, dar şi despre alte schimbări ce au fost introduse în aceste câteva luni de când ea se află la cârma instituţiei.

– Ce modificări a adus anul şcolar 2011/2012 în Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”?

– În primul rând s-a schimbat direcţiunea, iar odată cu acest lucru au venit şi alte idei noi. Există o reorganizare atât la nivelul catedrelor, pe care le-am refăcut un pic, cât şi la nivelul contabilităţii şi secretariatului. Dacă vorbim de modificări, trebuie amintit faptul că s-a schimbat modul de acces al elevilor în şcoală. Ei nu au voie să întârzie după ora 8 şi văd că au început să se obişnuiască. Mai sunt scăpări pe ici, pe acolo, dar copiii se obişnuiesc destul de repede cu schimbările.

– Aţi reuşit astfel să reduceţi absenteismul din şcoală?

– Da, această măsură a dus la scăderea absenteismului cu până la 50% până acum, şi sperăm să scadă şi mai mult. Anul trecut erau la liceu în jur de 35.000 de absenţe, iar dacă facem un calcul acum, ajungem la 17.000 de absenţe. Aici este vorba de o sumă totală, şi absenţele motivate, şi cele nemotivate, ceea ce este încă mult. Există o monitorizare lunară a absenţelor, care este trimisă la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Absenţele copiilor pot fi motivate de către părinţi, un lucru care probabil a displăcut la început. Au fost şi părinţi care au spus că această măsură este benefică. Am luat această hotărâre pentru că anul trecut copiii veneau cu tot felul de motivări, iar părinţii nu ştiau numărul mare de absenţe.

Citeşte toată ştirea pe www.covasnamedia.ro

Comentariile sunt inchise.